over DSBA-USSR

OPRICHTING & NAAM

In april 2006 hadden de oprichters een informele vergadering met de Delftse Studenten Sport Federatie om te praten over een studenten badmintonclub. In de zomer van 2006 werd het officieel en was de Delftse Studenten Badmintonvereniging United Shuttles Smashing Right (DSBA-USSR) opgericht. De opmerkelijke naam, USSR, werd gekozen uit een lange lijst van opties en verwijst naar het samenbrengen van badmintonspelers en samen plezier hebben. 

 

GROEI & LOCATIE

De vereniging groeide snel na 2006, en nu – zo’n 15 jaar later – heeft de vereniging ongeveer 120 leden van allerlei niveaus. Hiermee is DSBA-USSR een van de grotere badmintonclubs in de regio. We staan ingeschreven als een officiële badmintonvereniging bij Badminton Nederland en werken samen met de TU Delft waardoor de trainingen en wedstrijden plaats kunnen vinden in het sportcentrum van de TU Delft, X. 

 

BADMINTON & ACTIVITEITEN

Tijdens het nog maar korte bestaan van de club zijn er al verschillende successen geboekt, zo hebben we in het bijzonder in 2018 het NK gewonnen voor teams in de hoogste mannencategorie. Maar bij DSBA-USSR gaat het niet alleen om het winnen van competities en toernooien! We zijn een studentenvereniging, dus plezier en gezelligheid zijn ook erg belangrijk voor onze vereniging. Er wordt regelmatig een drankje met elkaar gedronken en ook worden er geregeld sociale activiteiten georganiseerd. Natuurlijk hebben we ook genoeg badmintonevenementen, zoals officiële toernooien en vriendschappelijke toernooien, en natuurlijk zijn er elk jaar de clubkampioenschappen. 

NL